Jocurile WordWall în lumea Chimiei


Jocul a fost întotdeauna o modalitate frumoasă de a arăta copiilor o lume de basm, o lume diferită de cea pe care ei o cunosc. Şi este foarte uşor să preluăm bunele practici prin joacă, atunci când copilul involutar realizează acele acţiuni de care avem nevoie, acţiuni în urma cărora dezvoltarea congntivă este pe prin plan. Implementarea jocului didactic în învaţare este mai mult decât o necesitate. Copiii sunt atraşi de conţinutul jocului şi captivaţi de însăşi mersul lui că nici nu realizează acel moment când dobândesc noi abilităţi, noi cunoştinţe.
Jocul didactic, ca activitate se poate organiza cu succes la toate disciplinele de învăţământ, iar ca metodă, adică ,, o cale de organizare şi desfăşurare a procesului instructiv-educativ”, în orice moment al lecţiei. Conceperea jocului ca metodă de învăţare, scoate mai mult în evidenţă contribuţia lui în educaţia elevilor.

Jocul, în special cel didactic, angajează în activitatea de cunoaştere, cele mai importante procese psihice, având în acelaşi timp, un rol formativ şi educativ.
Atunci când punem în faţa unui copil un joc ar trebui să corelem vârsta copilului cu tipul jocului propus, pentru că fiecare vârstă îşi are interesele ei şi din punct de vedere psihologic fiecare joc se include într-o categorie aparte de interese.

Datorită  caracterului  formativ, jocul didactic influenţează foarte mult dezvoltarea  personalităţii  elevului. Cu ajutorul jocului didactic reuşim să cultivăm la  elevi dragostea pentru studiu, îi determinăm să lucreze cu plăcere, cu interes, atât la oră, cât şi în afara ei. Fiind utilizat frecvent, jocul didactic, în cadrul desfăşurării orelor de clasă, reuşim să îmbinăm ineditul cu plăcutul, ajungem să constatăm că activitatea devine mai interesantă, mai atractivă, după cum remarcă psihologul american, Jerome S. Bruner:

Jocul constituie o admirabilă modalitate de a-i face pe elevi să participe activ la procesul de învăţare. Elevul se găseşte aici în situaţia de actor, de protagonist şi nu de spectator, ceea ce corespunde foarte bine dinamismului gândirii, imaginaţiei şi vieţii lui afective, unei trebuinţe interioare de acţiune şi afective, unei trebuinţe interioare de acţiune şi afirmare.  

Platforma educaţională WordWall este una din acele platforme care vin în ajutorul cadrului didactic pentru a face o lecţie mai interactivă, mai frumoasă şi cu mai mult stil, reuşim să ne jucăm atât în cadrul orelor cât şi acasă. Ni se propune mai multe forme de joc, chiar şi realizând o activitate, elevul are opţiunea să-şi schimbe conentul jocului condiţiile rămânând aceleaşi şi spre uimirea mea acestă platformă încadreză cu success toate categoriile de vârstă, vine cu opţiuni diferite de a crea şi a dezvolta creativitatea.
Ştiu că o să apară întrebarea profesorilor ce facem cu formulele, cum le încadrăm corect în joc, păi ,bine, au avut şi de asta grijă programiştii, WordWall este acea platformă care ne permite înscrierea formulelor şi dacă este necesar şi inserarea unor imagini, care să ne dezvolte percepţia vizuală.
atunci când scopul tău ca profesor e să-ţi uimeşti elevii cu ceva nou accesează platforma WordWall, o să găseşti atât jocuri gata create de catre alte cadre didactice cât şi posibilitatea să-ţi creezi în orice moment jocul tău şi să îl adaptezi după contingentul de elevi la clasa pe care o ai!

Multitudinea de posibilităţi şi jocuri propuse de platformă este inedită de la trenuţuri cu balonaşe la lanţuti logice, la jocuri cu adevarat – fals, sau potrivirea noţiunii cu definiţia, carduri deschise, potriviri de grup şi multe alte oportunităţi apar în faţa dumnevoastre ca cadrul didactic şi în acelaşi timp pe ecranele elevilor ca jocuri propuse spre realizare, conţinuturi spre aplicare, cunoştinţe spre asimilare.

https://wordwall.net/resource/1922964

https://wordwall.net/resource/1921972

https://wordwall.net/resource/983975

https://wordwall.net/resource/1889450

https://wordwall.net/resource/1889888

Vă invit să adaptaşi aceste jocuri pentru orice materie şi orice conţinut!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *