Joburi atractive și internshipuri plătite pentru studenți la Târgul de Cariere Chișinău


Peste 50 de companii au participat în prima zi la Târgul de Cariere din Chișinău. Anul acesta a fost îmbinată partea de recrutare cu cea de gaming, astfel a fost inaugurată în premieră zona de gaming. Doritorii au avut posibilitatea de a participa și la un Workshop de orientare în carieră cu mai mulți specialiști din România și din Moldova.

Zeci de oameni au venit la prima zi a târgului cu scopul de a găsi un job bine plătit în câmpul muncii din Republica Moldova. 54 de companii participante la eveniment au venit cu posturi vacante și oferte atrăgătoare pentru vizitatori. Organizatorii spun că anul acesta este un eveniment cu totul special, întrucât au fost îmbinate partea de recrutare cu cea a gaming-ului, ceea ce permite creșterea unei comunități în zona de i-Sport. „Uneori pasiunea se poate transforma în carieră, deci încercăm să aducem tinerii pasionați de jocuri la calculator aici la eveniment. Sunt două zile în care se joacă diverse jocuri și premiile sunt considerabile”, a relatat PR managerul Târgului de Cariere, Alina Agafiței. 

Totodată, pe partea de angajatori sunt companii care oferă internshipuri plătite pentru studenți timp de 3 sau 6 luni, care la final se soldează cu oferte de muncă. „În cadrul târgului, este organizat și un workshop gratuit  de orientare în carieră pentru candidații interesanți de domeniu resurse umane cu participarea specialiștilor, care timp de două zile vor lucra împreună. Anul acesta, sunt și stagii de practică plătite pentru studenți, care la final să se soldeze cu angajarea în câmpul muncii”a adăugat Alina Agafiței. O altă oportunitate sunt toate job-urile din zona financiar-bancară, audit, IT, marketing, publicitate, cât și ONG-uri care oferă oportunități de voluntariat, zona comercială și zona de inginerie automotive pentru cei din domeniul tehnic. Cele mai multe oportunități și oferte sunt totuși din domeniul IT.

Toți doritorii de a găsi un loc de muncă, au avut posibilitatea la târg de a comunica cu cei mai întrebați și cei mai receptivi angajatori de pe piață, aflând despre ofertele acestora.

Cei pasionați de gaming, în jur de 150 de persoane, au avut posibilitatea de a se înregistra și participa la un turneu de jocuri video, iar la finalul competițiilor câștigătorii vor fi premiați cu ceasuri smart Samsung Galaxy și alte gadgeturi Samsung.

Evenimentul se află la cea de-a XV-a ediție. Târgul se va desfășura și sâmbăta aceasta în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” de la orele 10:00 până la 17:00, intrarea și înregistrarea este gratuită.

Sursa: diez.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *