Înregistrare în cadrul proiectului ,,ȘCOALA MEA”


Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău lansează inițiativa de proiect ,,Școala mea’’ care are drept scop promovarea școlii – un spațiu prietenos elevilor, cadrelor didactice. Această inițiativă vine să sporească implicarea elevilor și a cadrelor didactice în procesul decizional la nivel de instituție dar și pentru a pune în valoare ideile pe care le au aceștia în legătură cu aspectul interior/exterior al școlii.

Pornind de la faptul că pilonul de bază pe care îl promovăm este asigurarea procesului educațional de calitate pentru copiii și tinerii din mun.Chișinău, asigurarea acestora cu spații prietenoase, le oferă ambianța necesară pentru ca copilul să se adapteze mai ușor și să petreacă cât mai mult timp în școală (ore, activități extrașcolare, implicare în acțiuni de voluntariat, etc.)

Inițiativa are 3 etape, după cum urmează:

  1. Formarea grupului de lucru pentru identificarea ideilor ce ține de exteriorul/interiorul instituției, grup format din elevi, cadre didactice.
  2. Realizarea unei schițe de proiect cu exteriorul/interiorul instituției de către un student al Facultății de urbanism și arhitectura, UTM,  conform ideilor pe care le oferă grupul de lucru format la nivel de instituție.
  3. Prezentarea schiței finale grupului de lucru, și înaintarea propunerii pentru a fi pusă în aplicare, conducerii instituțiilor de învățământ.

Anual, Direcția generală educație, tineret și sport va organiza Concurs municipal în urma căruia va scoate în evidență cele mai originale și creative idei puse în aplicare în urma acestei inițiative cu implicarea participativă a tinerilor și cadrelor didactice din instituție.  

Pentru înregistrare, completați formularul https://forms.gle/ibN8VGALC8HtvJXC8

Petru Grecu,
Pentru întrebări, contactați Centrul Municipal de Tineret Chișinău https://www.facebook.com/CentrulMunicipalTineretChisinau/

Sursa: https://chisinauedu.md/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *