Elevii revin la durata obişnuită a unei ore academice [Hotărârea CNESP]


Elevii revin, începând de astăzi, la durata obişnuită a unei ore academice, care este de 45 de minute. Totodată, distanţa fizică dintre elevi a fost modificată de la 1,5 metri la un metru.

Aceste şi alte prevederi, care se referă organizarea spaţiilor în clase sau sălile pentru cursuri, în contextul evoluţiei pandemiei COVID-19 se conţin în Hotărârea din 24 septembrie a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică. https://cancelaria.gov.md/sites/default/files/hotarirea_cnesp_nr.31_24.09.2020_0.pdf

Viceprimarul capitalei Angela Cutasevici a precizat că noile modificări vor oferi posibilitate instituţiilor de învăţământ să reconfigureze spaţiile şcolare, incluzând mai mulţi elevi în procesul educaţional.

De asemenea, pe parcursul săptămânii precedente, reprezentanţii Direcţiei generale educaţie tineret şi sport (DGETS) au desfăşurat mai multe vizite de monitorizare. Acestea au vizat respectarea normelor în procesul de organizare a alimentaţiei elevilor; activitatea comisiilor de triere şi respectarea unui flux corespunzător de copii în instituţiile de învăţământ.

Potrivit Primăriei Chişinău, DGETS va monitoriza în continuare organizarea şi desfăşurarea procesului de alimentaţie gratuită a elevilor din instituţiile de învăţământ primar şi secundar. Monitorizarea va cuprinde şi acordarea la necesitate a asistenţei metodice directorilor instituţiilor de învăţământ în scopul diminuării şi evitării problemelor în procesul de organizare şi desfăşurare a alimentaţiei elevilor; organizarea alimentaţiei gratuite a elevilor din instituţiile de învăţământ primar şi secundar, ciclu I şi II şi intervenirea promptă cu soluţii în cazul apariţiei unor probleme.

Sursa: trm.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *