Din 1 septembrie 2020 elevii din învățământul profesional tehnic din domeniul IT vor fi instruiți în baza unui curriculum actualizat


82 de cadre didactice din domeniu IT, precum și reprezentanți ai Asociației Obștești DNT au participat pe 10 ianuarie la seminarul metodologic „Implementarea Curriculumului modular pentru învățământul profesional tehnic: Tehnologia informației și a comunicațiilor”. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Centrului de excelență în informatică și tehnologii informaționale.

În debutul întrunirii, șeful Direcției învățământ profesional tehnic din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Silviu Gîncu a mulțumit personalului didactic din domeniul IT pentru dedicație și implicare în procesul de modernizare a învățământului profesional tehnic. „Având în vedere ritmul cu care se dezvoltă domeniul IT, se impune actualizarea permanentă a conținuturilor programelor de formare profesională în domeniul IT, dar mai cu seamă a metodelor și materialelor didactice utilizate în cadrul procesului de instruire. În acest sens ne propunem ca din 1 septembrie 2020 elevii din învățământul profesional tehnic din domeniul IT și nu numai, să fie instruiți în baza unui suport didactic actualizat și relevant”.

Obiectivul seminarului a fost analizarea oportunităților de integrare a cursului IT Essentials realizat de firma Cisco în cadrul Networking Academy Program, prin prisma programelor de formare profesională tehnică.

Astfel, cu suportul Asociației Obștești DNT și a partenerilor de dezvoltare, cadrele didactice din domeniul IT vor fi instruite în vederea calificării acestora în calitate de instructori IT Essentials.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *