Din 1 iulie, entitățile prestatoare de servicii educaționale din arealul învățării pe tot parcursul vieții își vor relansa gradual activitățile la clasă


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării comunică despre relansarea graduală a activităților la clasă din cadrul entităților prestatoare de servicii educaționale din arealul învățării pe tot parcursul vieții, începând cu data de 1 iulie 2020, conform prevederilor pct. 30 al Hotărârii nr. 11/2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică. Excepție fac instituțiile de învățământ general, profesional tehnic și universitar, prevăzute în pct. 4.6 la Hotărârea nr. 17 /2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Metodele de predare aplicate vor evita activitățile care implică lucru în grup se va opta pentru activități în aceleași grupe, fără glisări, cu un număr cât mai mic și o componență cât se poate de constantă. Materialele didactice vor fi dezinfectate în prealabil, iar pe măsura posibilităților, se vor utiliza doar materiale, echipamente și haine speciale individuale.

Formatorii/profesorii dar și beneficiarii cu boli pulmonare cronice, diabet, boli hepatice, renale, cardiovasculare, imunodeficienți sau cu o vârstă de peste 63 de ani, vor fi încurajați să opteze pentru alternative la distanță, cu păstrarea tuturor drepturilor derivate din contractele de muncă sau contractele de prestări servicii.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării solicită repetat fondatorilor și managerilor persoanelor juridice prestatoare de servicii educaționale atât pentru copii cât și pentru adulți, revizuirea proceselor și strategiilor interne în concordanță cu deciziile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică a Republicii Moldova, asigurând respectarea măsurilor de prevenție a infectării cu virusul COVID-19.

Demersul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nr. 04/3-09/3328 din 29.06.2020.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *