Debate Club: Conflict Prevention


Tema dezbaterii: „Prevenirea conflictelor. Menținerea păcii și construirea păcii sunt strategiile cheie pentru ecosisteme sănătoase și durabile? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce?

America House Chișinău vă invită la o dezbatere despre prevenirea conflictelor, organizată cu ocazia Zilei Internaționale pentru Prevenirea Exploatării Mediului în Război și Conflict Armat. „Deși omenirea și-a numărat întotdeauna victimele de război în termeni de soldați și civili morți și răniți, mediul a rămas deseori victima nepublicată a războiului. Fântânile de apă poluate, culturile incendiate, pădurile tăiate, solurile otrăvite și animalele ucise pentru a obține un avantaj military sunt doar câteva dintre cele mai grave amprente pe care le lasă omul asupra naturii după un conflict armat. La 27 mai 2016, Adunarea Națiunilor Unite pentru Mediu a adoptat rezoluția UNEP / EA.2 / Res.15, care a recunoscut rolul ecosistemelor sănătoase și a resurselor gestionate în mod durabil în reducerea riscului de conflict armat și și-a reafirmat angajamentul ferm pentru implementarea deplină a obiectivelor de dezvoltare durabilă. ”

Vă rugăm să veniți pregătiți cu o listă de argumente pro și contra la premisa menționată, astfel încât să putem avea o discuție productivă și utilă.

Dezbaterea va avea loc pe Zoom pe 6 noiembrie și este necesară înregistrarea prealabilă la eveniment.

Link pentru înregistrare: https://forms.gle/FuDYdfmbvodJrnse9

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/724183658170160/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *