Cursuri de instruire în Coreea de Sud pentru profesori de Informatică


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță selectarea profesorilor care vor participa la cursuri de instruire în Coreea de Sud. 

Cursurile de instruire se vor desfășura în perioada 28.10-08.11.2019, în Provincia Jeju, Coreea de Sud. 

Conținutul cursului: 

  • e-Learning
  • Implementarea algoritmilor în medii grafic-interactive de programare
  • Programarea Micro:bit și utilizarea lor în procesul educațional
  • Programarea Roboților

Limba de instruire – limba română.

Vor fi selectate 20 cadre didactice care predau disciplina Informatica în instituțiile de învățământ general din Republica Moldova.

Totodată, aducem la cunoștință că la concurs sunt eligibile cadrele didactice care nu au participat la aceste cursuri în anii 2015-2018 sau care ating în curând vârsta de pensionare.

Data limită de aplicare este 26 iulie 2019.

Pentru a aplica candidații vor întreprinde următoarele acțiuni: 

  1. Completa online formularul de înregistrare (apăsați aici pentru a completa formularul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUIQOvdO264lxqZiLPMZPY73Y2MBOMIcZ3bBKm8NocaIIu-A/viewform )
  2. Transmite actele confirmative solictate în formularul de înregistrare la adresa angela.prisacaru@mecc.gov.md, până la data de 26.07.2019
  3. Transmite Scrisoarea de motivare (cel mult 400 de cuvinte), unde participanții vor prezenta experiența în implementarea TIC, implicarea în elaborarea și realizarea proiectelor educaționale cu referire la promovarea TIC, interesul cu privire la e-Learning, așteptările de la cursurile de formare, planurile de viitor, unde și cum vor fi aplicate cunoștințele noi acumulate.. Scrisoarea trebuie să fie semnată de cadrul didactic și expediată la adresa electronica angela.prisacaru@mecc.gov.mdpână la data de 26.07.2019.

Cunoașterea limbii engleze reprezintă un avantaj.

Cursurile sunt organizate în baza Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale semnat între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea, la 28 martie 2018.

Sursa: mecc.gov.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *