Concursul național Voices, ediția 2020


Regulament și condiții generale de participare:

 1. În cadrul audiției sunt eligibili pentru participare copiii cu vârsta cuprinsă între 10 – 16 ani care sunt pasionați de muzică
 2. Prioritate se va oferi participanților care cântă cu vocea
 3. De asemenea la concurs sunt eligibili instrumentiști
 4. Juriul își manifestă dreptul de a oferi prioritate participanților ce provin din categorii social-vulnerabile.
 5. Nu este obligatoriu ca participanții să aibă studii muzicale
 6. Vor fi selectați 100 de copii noi din toată Moldova, inclusiv partea stângă a Nistrului. La moment proiectul enumeră 130 participanți. Câștigătorii vor beneficia în perioada 2020-2024 de o serie de activități cultural-educative cu conținut inovativ alături de Orchestra Națională de Tineret, participând în concerte prestigioase la Palatul Național, Sala cu Orgă, etc.. Toate costurile legate de organizarea activităților vor fi acoperite de către organizatori. Participanții urmează să achite doar costul de transport spre activități.
 7. Următoare activitate a participanților selectați va fi o tabără urmată de concerte vocal-simfonice în noiembrie 2020. În cazul în care situația epidemiologică nu se va ameliora, activitatea va fi organizată în 2021.
 8. Cei selectați în proiect vor rămâne membri Voices până la împlinirea vârstei de 19 ani.
 9. Pentru a participa la concurs participanții își vor notifica dorința de participare pe:
 • adresa de email voicesmoldova@gmail.com
 • pagina de instagram – voices_moldova
 • pagina de facebook – voicesmoldova
 • apelând la telefonul 069550581

10. Următorul pas va fi completarea unui chestionar oferit de organizatori care va fi semnat de către un reprezentant legal (părinți, tutore legal)11. Candidații vor fi însoțiți obligatoriu la audiții de către reprezentanți legali (părinți, tutore legal).12. Tinerii muzicieni se vor prezenta la orele anunțate de către organizatori care vor fi notificate în prealabil. Se recomandă prezența candidaților cu 30 minute înainte de evoluare.13. Costurile de transport până la locația de casting va fi achitat de către candidații. În contextul pandemiei se va permite utilizarea doar a transportului privat. În cazul în care participanții nu au posibilitatea financiară să își achite transportul, organizatorii vor acoperi aceste costuri.14. Fiecare participant va prezenta comisiei o piesă la alegere de orice gen și din orice perioada stilistică a capella. Nu se admite folosirea coloanelor sonore de suport de tip „negativ”.15. În cazul instrumentiștilor, este permis acompaniamentul la pian, care va fi organizat de fiecare participant în parte.16. Măsurile de siguranță în contextul COVID-19:- În cele 17 locații de casting va fi prezent un asistent medical- Va fi măsurată temperatura participanților- Se vor furniza gratuit măști și dezinfectant- Participanții vor avea o oră anumită de prezentare, anunțată din timp pentru a evita prezența concomitentă- Juriul se va afla la o distanță de minim 5 metri de participanți- Nu se va folosi transportul public pentru a ajunge la casting, doar cel privat17. Juriul va fi format din:

 • Elena Marian – dirijor de cor, Președintele Asociației Muzical Corale
 • Andriano Marian – dirijor Orchestra Națională de Tineret a Moldovei
 • Anastasia Lazarencu – compozitoare
 • Luminița Istrate – dirijor de cor
 • Ludmila Stângaci – dirijor de cor
 • Invitații speciali

18. Rezultatele vor fi disponibile după fiecare zi de concurs și se va afișa pe pagina de Facebook Voices Moldova la maxim 3 zile după desfășurarea audițiilor.19. Deciziile comisiei cu privire la participanți sunt finale și nu pot fi contestate.20. Proiectul este organizat de Orchestra Națională de Tineret Moldovan National Youth Orchestra

Pentru alte întrebări, adresați-vă organizatorilor: Moldovan National Youth Orchestra


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *