Concurs Republican al proiectelor ecologice „UP!Eco”,ediția a VI


Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO organizează și desfășoară Concursul Republican al proiectelor ecologice „UP!Eco”, ediția a VI-a.
În acest an concursul este la distanță și se va desfășura în perioada aprilie-iunie 2020. În concurs pot participa elevii claselor a V-a – a XII-a din instituțiile de învățământ preuniversitar din republică.


Concursul urmărește scopul de implementare a unor măsuri de conștientizare şi atragere a copiilor şi tinerilor în acțiuni de protejare a naturii și mediului. Prin intermediul acestui proiect dorim să punem în valoare educația ecologică. În acest context, solicităm expedierea ofertelor de participare până la data de 31 mai 2020, la adresa de e-mail: extraschool@artico.md
Concursul Republican al proiectelor ecologice „UP!Eco” se desfășoară în două secțiuni:
Secțiunea I: „ IMPACTUL CARANTINEI ASUPRA PĂMÂNTULUI”
I. Participanții vor realiza un reportaj video despre impactul carantinei asupra pământului (pot fi implicați și membrii familiei), fără abateri de la tema ecologică. În reportaj vor fi selectate informații utile și interesante de pe întreg globul pământesc, utilizând surse sigure, cu indicarea acestora, de ex.: National Geographic, Google Academic, etc.)
II. Reportajul video nu va depăși durata de 5 min., care va conține argumentarea, motivarea, sugestii, idei și impactul acestora asupra pământului.
III. Oferta de participare (Anexa 1) şi reportajul video realizat vor fi expediate până la data de 31 mai 2020 la adresa electronică extraschool@artico.md
Secțiunea II: „CEL MAI INOVATIV PRODUS UPCYCLING (reutilizat)”
I. Participanții vor realiza un produs Upcycling (reutilizat).
II. II. Realizarea produsului va fi explicată (pas cu pas) într-o prezentare în format Word, PDF sau PPT (fontul Times New Roman, dimensiunea 14 pt., spațiul între rânduri 1,5 intervale, câmpul: în stânga – 30 mm, sus – 15 mm, în dreapta – 15 mm, jos – 15 mm), care va conține argumentarea, idei, soluții de upcycling şi impactul acestuia asupra societății și mediului ambiant. Prezentarea va conține fotografii și descriere textuală atașată de la 300-900 cuvinte.
III. Oferta de participare (Anexa 1) și pozele cu descrierea textuală vor fi expediate până la data de 31 mai 2020 pe adresa electronică extraschool@artico.md
Comisia de jurizare va examina dosarele de participare la Concurs în perioada 1-10 iunie 2020

Regulamentul concursului: https://chisinauedu.md/sites/default/files/files/Concurs_republican%20_UpEco_2020.pdf


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *