CJI anunță organizarea primei instruiri în domeniul educației media la Bălți. Grupul țintă: învățătorii din nordul țării care predau în școlile de limba rusă


Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită învățătorii care predau în școlile de limba rusă din nordul Republicii Moldova la un training în domeniul educației pentru media. Instruirea va avea loc la Bălți, în perioada 15-17 noiembrie 2019.

Programul de formare are drept suport curriculumul pentru cursul opțional de Educație pentru media, treapta primară, elaborat de CJI și aprobat de Consiliul Naţional pentru Curriculum.

În baza curriculumului, CJI a elaborat, cu susținerea Deutsche Welle Akademie, manuale pentru treapta primară, disponibile și în limba rusă. Scopul acestora este să cultive gândirea critică a elevilor și să-i ajute să devină consumatori de media avizați și responsabili.

Instruirile vor fi moderate de Loretta Handrabura, dr. în filologie, și Natalia Grâu, consultant principal la Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării.

La program se pot înscrie învățătorii care activează într-o instituție de învățământ cu predare în limba rusă din raioanele de nord ale țării și care vor preda în viitor cursul opțional Educație pentru media.

Activitățile se vor desfășura în limba rusă. Cheltuielile pentru cazare și alimentare vor fi acoperite de organizatori. Vă îndemnăm să vă înregistrați din timp, întrucât numărul de participanți este limitat.

Persoanele interesate trebuie să trimită dosarul de participare până pe data de 11 noiembrie 2019. Acesta va include: CV-ul și un mesaj de motivare, la adresa coordonator@ijc.md.

Pentru informaţii suplimentare apelaţi 022 213 652, persoană de contact: Victoria Popa, coordonatoare de programe, Departamentul Instruire și Comunicare.

Această instruire este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Internews în Moldova. Proiectul este susținut financiar de Ambasada Olandei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *