Circa 140 de angajați din educație ar fi infectați cu COVID-19, la Chișinău. Dodon: Am decis să amânăm deschiderea școlilor și grădinițelor


Doar în municipiul Chișinău sunt confirmate în jur de 140 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul angajaților din sistemul de educație. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, care afirmă că din acest motiv redeschiderea instituțiilor de învățământ se amână. 

Potrivit șefului statului  în municipiul Chișinău sunt circa 120-140 de persoane din sistemul educațional, inclusiv profesori și educatori, depistate pozitiv. 

Șeful statului nu exclude că grădinițele ar putea fi deschise mai devreme de luna septembrie, dar acest lucru va fi discutat abia spre sfârșitul lunii mai: „Am avut o discuție zilele acestea cu colegii de la Ministerul Sănătății, era o opinie să le deschidem mai repede, în mai, dar atunci când am văzut numărul persoanelor infectate din domeniul educației, am luat decizia să nu ne grăbim. Nu exclud că la o anumită etapă, la sfârșit de mai, începutul lui iunie, să revenim la decizii separate pe grădinițe”.

Totodată, școlile își vor relua activitatea cel mai probabil în toamnă: „Elevii posibil că vor reveni la studii la 1 septembrie, în noul an școlar. Dacă vom avea o situație mai bună, în ceea ce ține de micșorarea cazurilor de infectare și nu va fi riscul unui nou val al pandemiei, poate revenim și în luna iunie. Pentru gimnazii și licee am decis ce facem cu examenele, acestea nu vor fi, cu excepția BAC-ului”, a precizat Igor Dodon.

În ceea ce ține de universități, acestea vor relua procesul de studii tot de la 1 septembrie. „Căutăm acum o soluție cum să asigurăm trecerea dintr-un an în următorul an, cum se va calcula reușita”, a menționat șeful statului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *