CICDE anunță deschiderea înscrierilor la ediția de toamnă a jocurilor intelectuale „Ce? Unde? Când?” în domeniul electoral


Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) anunță relansarea ediției de toamnă a jocurilor intelectuale  în domeniul electoral „Ce? Unde? Când?”

Vă reamintim că în primăvara anului curent CICDE a desfășurat în cele trei regiuni ale țării (nord, centru, sud) 3 jocuri intelectuale câte unul pentru fiecare regiune. În scopul prevenirii și infectării cu COVID-19, jocurile intelectuale în domeniul electoral se vor desfășura în regim online.

În ediția din toamna acestui an, vor fi organizate alte 3 jocuri – câte unul pentru fiecare regiune. Nord, Centru, Sud. Echipele formate din maxim 6 elevi ai tuturor instituțiilor de învățământ preuniversitar de pe teritoriul Republicii Moldova se pot înregistra completând formularul acesta: https://forms.gle/hWetTq3J5buioaM18.  Modalitatea de joc și platforma pe care vor fi organizate acestea va fi anunțată echipelor înregistrate. Echipele învingătoare se vor califica pentru etapa finală, care se va desfășura în toamnă.

Ca să vă formulați o idee despre întrebările care vă așteaptă testați-vă cunoștințele aici www.cuc.cicde.md

Jocul intelectual „Ce? Unde? Când?” cu tematică electorală a avut loc pentru prima oară în septembrie 2017. Conceptul jocului constă în adresarea unor întrebări de inteligență, logică, erudiție sau perspicacitate cu tematică electorală. Pe parcursul celor trei ediții de până acum, la concurs au participat în total peste 700 de elevi din aproximativ 80 de școli. Primul joc din ediția din acest an a avut loc în data de 7 februarie 2020 în mun. Chișinău, celelalte fiind suspendate pe perioada stării de urgență.

Competițiile se desfășoară în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Bună Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *