Cei mai buni elevi ai anului 2019 au fost premiați în cadrul Galei Olimpicilor


Elevii care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile regionale și internaționale au fost premiați astăzi, 19 decembrie de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, în cadrul Galei Olimpicilor, 2019. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Casei Guvernului.

Prezent la festivitatea de premiere, ministrul Corneliu Popovici a felicitat elevii olimpici pentru succesele obținute menționând că grație perseverenței lor și în acest an Republica Moldova a fost auzită și cunoscută în întreaga lume. Totodată, oficialul a mulțumit cadrelor didactice care prin efortul depus au contribuit la atingerea acestor rezultate frumoase. „Vă asigurăm că, Guvernul Republicii Moldova va susține în continuare elevii capabili de performanțe înalte, eforturile noastre fiind concentrate asupra creării unor condiții prielnice pentru toți actorii implicați în cadrul sistemului educațional”.

Anul acesta, olimpicii noștri au participat la 17 olimpiade/concursuri regionale și internaționale, care s-au desfășurat în 14 țări: Ucraina, Rusia, Republica Moldova, SUA, Letonia, Cipru, Marea Britanie, Israel, Franța, Ungaria, Azerbaidjan, Slovenia, Grecia, Qatar, la următoarele discipline de studiu: matematică, informatică, chimie, biologie, fizică, științe, științe exacte și inginerie și limba franceză.

De la toate aceste concursuri elevii noștri s-au întors acasă cu premii, în total: 49 de medalii/premii, dintre care:1 medalie de aur, 6 medalii de argint, 35 de medalii de bronz și 7 mențiuni de onoare, cu 7 medalii mai mult, în comparație cu anul 2018.

Amintim că în acest an Republica Moldova a fost gazdă a două concursuri regionale: Olimpiada Balcanică la Matematică și Olimpiada Internațională la Limba franceză.

Un rol important în obținerea acestor rezultate îl au profesorii care au contribuit la identificarea și dezvoltarea talentelor, organizarea olimpiadelor și concursurilor, selectarea echipelor pentru participarea la competițiile internaționale, desfășurarea taberelor de pregătire a loturilor olimpice și cei care au condus echipele de elevi la aceste concursuri.

Olimpicii internaționali și profesorii menționați în cadrul Galei Olimpicilor 2019 au primit Diplome de excelență a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și premii bănești.

Elevii olimpici ai anului 2019


One Reply to “Cei mai buni elevi ai anului 2019 au fost premiați în cadrul Galei Olimpicilor”

  1. Felicitări elevilor, părinților și profesorilor cu aceste realizări! Succese mari în continuare. Republica Moldova are cu ce se mândri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *