Cadrele didactice vor fi instruite cum să asigure siguranța online a elevilor în procesul educațional la distanță


💻Ministerul Educației, Culturii și Cercetării lansează sesiuni de formare a cadrelor didactice pentru implementarea „Reperelor metodologice privind securitatea și siguranța online a elevilor în procesul educațional la distanță pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal în anul de studii 2020 – 2021”, aprobate prin Ordinul MECC nr. 1069/2020 (https://mecc.gov.md/…/default/files/img20201007_13332167.pdf).

✍️În total, vor fi desfășurate două webinare informative pentru cadrele de conducere în cadrul cărora le vor fi explicate aspectele practice în abordarea subiectului siguranței online în instituțiile de învățământ general și politicile de intervenție a școlii privind cazurile de abuz online a copiilor.

Ulterior, directorii și directorii adjuncți pentru educație vor putea împărtăși experiența cu colegii din instituție pentru o mai bună implementare a recomandărilor din cadrul webinarelor desfășurate.

📌Webinarele tematice vor fi desfășurate două zile consecutiv conform agendei pentru fiecare regiune a țării separat:
– 22-23 octombrie 2020 (Zona Nord);
– 5-6 noiembrie 2020 (Zona Centru);
– 9-10 noiembrie 2020 (Zona Sud);
– 12-13 noiembrie 2020 (pentru vorbitorii de limba rusă, din toate regiunile).

⏰Fiecare webinar va începe la ora 16:30 și va dura aproximativ 2 ore.

☑️Înregistrarea poate fi făcută, completând un formular, care poate fi vizualizat aici https://formular.siguronline.md/.


One Reply to “Cadrele didactice vor fi instruite cum să asigure siguranța online a elevilor în procesul educațional la distanță”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *