Apel reptat de aplicare la modulul CICDE Rolul profesorului de educație civică în procesul de educație electorală/formare și informare a alegătorilor


Ești profesor de educație civică sau educație pentru societate și vrei să afli mult mai multe despre participarea cetățenilor, procesele electorale sau implicarea civică, atunci înregistrează-te pentru a participa la modulul de instruire CICDE „Rolul profesorului de educație civică în procesul de educație electorală/formare și informare a alegătorilor.” 

În cadrul atelierelor de lucru, veți discuta și dezbate noțiunile și activitățile specifice ale ciclului electoral, prevederile legale privind organizarea alegerilor în Republica Moldova, sistemul organelor electorale, subiecții interesați în organizarea și desfășurarea scrutinelor electorale și, cel mai important, cum dezvoltăm spiritul civic și participativ al elevilor încă de pe băncile școlii.

Participarea la acest modul îți va oferi o dezvoltare multilaterală în calitate de cadru didactic și capacitarea pe următoarele dimensiuni:

– consolidarea cunoștințelor cuprinzătoare și aprofundate în domeniul educației civice și electorale;

– cunoașterea și aplicarea unor metode inovative de predare a subiectelor ce țin de domeniul participării civice și electorale;

– asigurarea cu materiale de suport pentru organizarea orelor de educație civică și educație pentru societate (video, foto, prezentări PowerPoint, broșuri, benzi desenate, etc.)

Dacă dorești să afli mai mult despre educația electorală și participarea civică, despre experiența internațională și națională în acest domeniu sau poate deții deja o experiență pe care ai dori să o împărtășești și cu ceilalți participanți, atunci înregistrează-te până pe data de 1 noiembrie, ora 17:00, la modulul de instruire CICDE.
 

Persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul de participare indicat în anunț şi să transmită o scrisoare de motivare. Toți participanții vor primi la final un certificat de participare semnat de MECC și CICDE.
https://forms.gle/zFgiMThRVfGjMuU1A
 

Modulul de instruire CICDE, cu durata de o zi, va avea loc în perioada 15, 16, 17 noiembrie 2019, mun. Chișinău. Pauzele de masă şi cheltuielile de transport vor fi asigurate de organizator.

TERMEN LIMITĂ pentru aplicare: 8 noiembrie 2019, ora 17:00.

PERSOANĂ DE CONTACT:

Marcela Roșca, e-mail: marcela.rosca@cicde.md, tel.:068818086.

Modulul de instruire CICDE „Rolul profesorului de educație civică în procesul de educație electorală/formare și informare a alegătorilor” este organizat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova și finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasada Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și Ambasada Olandei prin Programul Matra.


One Reply to “Apel reptat de aplicare la modulul CICDE Rolul profesorului de educație civică în procesul de educație electorală/formare și informare a alegătorilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *