Anunț privind organizarea Conferinței Internaționale „Educație multilingvă în regiunea OSCE: bunele practici și perspective pentru Republica Moldova”


Joi, 11 aprilie, cu începere de la ora 09:30, Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării și OSCE Moldova organizează Conferința Internațională„Educație multilingvă în regiunea OSCE: bunele practici și perspective pentru Republica Moldova”. Evenimentul va avea loc în incintaCentrului de Conferințe „Summit Events & Conference Center” (mun. Chișinău, str. Tighina 49/3).

Scopul principal al Conferinței este creșterea gradului de conștientizare privind educația multilingvă, împărtășirea bunelor practici în vederea menținerii și dezvoltării diversității lingvistice în societate și a învățării limbii de stat de către reprezentanții grupurilor etnice.

 La eveniment vor participa:

– ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc;

– directorul Oficiului Înaltului Comisar pentru Minoritățile Naționale, Christophe Kamp;

– șeful adjunct al misiunii OSCE în Republica Moldova, Lajos Karakas;  

– experți internaționali din Italia, Estonia, Spania, Olanda, Georgia, Macedonia de Nord;

– reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale și internaționale; Agenției Relații Interetnice; organelor locale de specialitate în domeniul învățământului; instituțiilor de învățământ profesional tehnic și superior, inclusiv ai colegiilor și universităților cu profil pedagogic din Chișinău, Bălți, Taraclia și Comrat, etc.

Informații suplimentare pot fi solicitate la următoarea adresă de email:presa@mecc.gov.md sau la numărul de telefon: 067441713.

Sursa: https://mecc.gov.md/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *