Anul II. Sisteme de gestiune a bazelor de date. Tema: Inițiere în SGBD


Sistemul de gestiune a bazelor de date S.G.B.D. reprezinta sistemul de programe care permite construirea bazelor de date, introducerea de inregistrări în bazele de date si dezvoltarea de aplicații privind bazele de date, permițând astfel accesul utilizatorului la date printr-un limbaj de nivel înalt, apropiat modului obișnuit de operare cu datele.

Acest material este adresat și elevilor din ÎNVĂȚĂMÂNTUL PROFESIONAL TEHNIC postsecundar.


2 Replies to “Anul II. Sisteme de gestiune a bazelor de date. Tema: Inițiere în SGBD”

  1. Lucrarea Introducere în lumea SGBD reprezintă un bun punct de pornire în studiul amănunțit a unității Baze de Date. În particular ea arată importanța SGBD, chiar în prima parte Aplicații ale SGBD.
    Lucrarea cuprinde mai multe părți. Prima parte conține noțiunile generale a SGBD și aplicațiile ei. SGBD VS sisteme de fișiere, concepte de baze de date, madele de date. O parte importantă a lucrării este și limbajele bazelor de date, accesarea bazei de date din programele de aplicații. Consider că lucrarea este bună și de utilizat și de liceu.

  2. Mulțumesc pentru apreciere dna Druc, sunteți hyper generoasă. Cu încredere că resursa va fi utilă colegilor și elevilor dornici de a descoperi lumea criptată a bazelor de date 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *