Ajută-mă să-mi pregătesc rucsacul de școală


„Doar împreună putem să aducem zâmbetul pe chipul cât mai multor copii care nu îndrăznesc, decât cu eforturi mari, să spere la un viitor mai bun.”

“Educația este cea mai puternică armă pe care o puteți folosi pentru a schimba lumea”, spunea Nelson Mandela.

“Ajută-mă să-mi pregătesc rucsacul de școală” – este campania care, ajunsă la cea de-a treia ediție, bucură, an de an, tot mai mulți copii și implică oameni cu suflet mare, dornici de a contribui la fapte bune și la un viitor mai bun pentru cei mici.

În primii[1] doi ani ai acestei campanii, datorită sprijinului acordat de oamenii cu suflet mare, 150 de copii au pășit zâmbitori şi plini de speranță în noul an școlar cu ghiozdane noi și rechizite școlare. Și în acest an ne propunem să ajutăm cât mai mulți copii nevoiași, pe care îi avem în evidență.

Această campanie este un nou pas în demersul organizației noastre de a sprijini cât mai mulți copii defavorizați, pe părinții care nu au posibilități de achiziționa rechizite școlare precum și ca o formă de motivare a copiilor de a-și continua studiile.

Anul acesta ne îndreptăm pașii spre a veni în ajutorul a 100 de copii, cu vârste cuprinse între 7-13 ani,  iar acești pași îi putem realiza doar împreună. Astfel, în perioada 29 iulie – 20 august, Caritas Moldova îndeamnă toți doritorii să doneze câte un ghiozdan sau rechizite școlare și astfel, un copil se va bucura de ceva atât de important pentru viitorul lui – accesul la învățătură.

Conform tradiției, această campanie se va încheia  în data de 20 august când, la sediul Fundației de Binefacere Caritas Moldova vom organiza, pentru acești copii, un eveniment distractiv cu  jocuri, ateliere hand-made, starturi vesele și multă dispoziție.

DSC_3308

Când vă hotărâți să pregătiți ghiozdanul copilului dumneavoastră, vă rugăm să cumpărați un pix, un creion sau un caiet în plus, pentru un copil care îşi dorește să meargă la școală, dar nu are ghiozdan sau ce pune în el. Noi îl vom echipa şi i-l vom dărui cu drag.

DSC_3328

Donațiile pot fi aduse lasediul Fundației de Binefacere  Caritas Moldova, situat pe str. Gheorghe Asachi 30/1 din Chișinău (vizavi de Academia de Poliție), de luni până vineri între orele 08:00-17:00. Numărul de telefon la care poate fi contactată fundația pentru a efectua donații este +373 22 29 31 49 sau 078800239.

Fundația de Binefacere Caritas Moldova, este o organizație cu caracter umanitar și non-profit, care se îngrijește de cei mai nevoiași din țara noastră de mai mult de 24 de ani, principalii beneficiari sunt: persoanele în etate, fără adăpost, persoane cu dizabilități, copii, tineri, studenți, familii vulnerabile, familii monoparentale, șomeri, persoane aflate in situații de risc şi alte categorii vulnerabile. Pe parcursul acestor ani am fost alături şi susținut peste 5 000 persoane anual.


[1] Mai multe detalii despre campania din 2018 găsiți AICI.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *