Activitatea grădinițelor ar putea fi reluată după 15 iulie. „Vom începe cu localitățile rurale”


Grădiniţile din localităţile rurale ar putea fi redeschise după data de 15 iulie. Un anunţ în acest sens a fost făcut de către preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei conferinţe de presă. Tot atunci ar putea fi anulată şi obligativitatea de autoizolare la intrarea în ţară a cetăţenilor Republicii Moldova.

„După data de 15 iulie, dacă situaţia emidemiologică va fi favorabilă, vom propune colegilor din domeniul sănătăţii să fie reluată activitatea grădiniţilor, începând cu localităţile rurale. Redeschiderea gradiniţilor va avea loc în funcţie de situaţia epidemiologică din fiecare localitate în parte. Totuşi, decizia finală va fi luată de specialiştii din domeniul sănătăţii”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit şefului statului, dacă situaţia epidemilogică se va menţine favorabilă şi pe parcursul următoarelor săptămâni, după data de 15 iulie ar putea fi scoasă şi obligativitatea de carantină pentru cetăţenii Republicii Moldova care revin de peste hotarele ţării.


Totodată, şeful statului a menţionat că pe parcursul săptămânii trecute a fost înregistrată o dinamică pozitivă a numărului de cazuri COVID-19 raportate pe teritoriul Republicii Moldova. „Avem o dinamică favorabilă, mergem în scădere. Săptămâna trecută avem o scădere a numărului de cazuri cu 17%. Şi rata de contagiziotate este de 0,94%, comparativ cu 1,19% cu o săptămână în urmă”, a mai precizat şeful statului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *