A fost lansată etapa a IV-a a proiectului „Învățarea Simultană a Limbilor Română și Găgăuză. Formarea cadrelor”


Asociația Națională Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Comitetul Executiv al Găgăuziei și Direcția Învățământ a Găgăuziei au lansat etapa a IV-a a proiectului „Învățarea Simultană a Limbilor Română și Găgăuză. Formarea cadrelor”.

Scopul proiectului este de a instrui 37 de manageri și metodiști și 80 de cadre didactice de limba română și găgăuză, care vor activa în 37 de instituții de educație timpurie din Găgăuzia, în domeniul managementului și respectiv a metodologiei predării în cadrul Programului de Învățare Simultană a Limbilor Română și Găgăuză pentru copiii preșcolari și părinții lor.

Secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu a menționat că datorită colaborării eficiente cu ANTEM, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării implementează acțiuni concrete pentru stimularea învățării limbii române de către minoritățile naționale. „ANTEM a venit cu un concept și o metodologie inovatoare de predare simultană a limbilor română și găgăuză. Impactul acestui proiect asupra integrării lingvistice a cetățenilor din Găgăuzia în societatea noastră este substanțială.” a subliniat oficialul.

Menționăm că în perioada 2015-2020, ANTEM a elaborat sistemul „Programului de Învățare Simultană a Limbilor Română și Găgăuză” și l-a implementat în 20 de grădinițe din Găgăuzia. Beneficiari ai proiectului au fost  471 copii și 450 de părinți.

Proiectul „Învățarea Simultană a Limbilor Română și Găgăuză. Formarea cadrelor” se realizează grație suportului financiar oferit de Direcția pentru Relații cu Turcii din Străinătate și Comunitățile Înrudite a Guvernului Turciei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *