A fost inaugurat Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest Chișinău”, ediția 2019


Ideea consolidării dialogului cultural între editorii, autorii și publicul cititor de carte în limba română este principală pe agenda Salonului Internaţional de Carte „Bookfest Chişinău”, ediția 2019, care a fost inaugurat în data de 28 august, în perioada sărbătorilor naționale Ziua Independenței și Ziua Limbii Române.

La eveniment au participat Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministrul Educației, Culturii și Cercetării; Sergiu Nistor, consilierul prezidențial al Președintelui României Klaus Werner Iohannis; Igor Șarov, președintele de onoare al Salonului Internațional de Carte „Bookfest Chișinău”; Andrei Novac, directorul Centrului Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român; Nicolae Brânzea, directorul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni ș.a.

În mesajul său, Liliana Nicolaescu-Onofrei a mulțumit organizatorilor și sponsorilor evenimentului, menționând că Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest Chișinău” vine să faciliteze accesul cititorilor basarabeni la noutățile editoriale din România, inclusiv cele mai recente traduceri ale unor bestselleruri internaționale.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Asociația Editorilor din România.

Pe parcursul celor cinci zile, edituri din Republica Moldova și România îi așteaptă pe cititori cu o bogată ofertă editorială: cărți pentru copii, auxiliare școlare, dar și o vastă gamă de lucrări din cele mai variate domenii. În total, vor participa cca 50 de edituri care vor propune vizitatorilor peste 50 de mii de volume.

De asemenea, în cadrul Salonului Internaţional de Carte „Bookfest Chişinău”, ediția 2019, vor avea loc mai multe lansări și expoziții de carte; întâlniri și sesiuni de autografe cu scriitori și oameni de cultură; jocuri intelectuale și interactive; lecturi „en plein air”; saloane muzicale; cenacluri literare; va fi lansată Campania „Salvează lumea donând o carte” etc. Vizitatorii sunt așteptați cu reduceri la cărţile pentru copii şi adolescenţi, cu cadouri şi tombole cu premii.

Menționăm că, în mod tradițional, editurile de pe ambele maluri ale Prutului vor dona bibliotecilor publice din Republica Moldova cca 3 000 cărți, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului acordat de către Institutul Cultural Român și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.

Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest Chișinău”, ediția 2019, se va desfășura în perioada 28 august – 1 septembrie, la Centrul Internaţional de Expoziţii ,,Moldexpo”, Pavilionul Central.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *