A demarat formarea cadrelor didactice pentru implementarea curriculumului școlar, ediția 2019


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat la 16 iulie instruirea a 96 formatori naționali în vederea implementării curriculumului în învățământul gimnazial și liceal.

Ministrul Liliana Nicolaescu-Onofrei a menționat că eficiența și calitatea implementării curriculumului depinde, în primul rând, de  pregătirea cadrelor didactice pentru  acest proces. „Schimbarea care trebuie să se producă, odată cu implementarea ediției 2019 a curriculumului, este una calitativă , este o trecere de la educația pentru valori la crearea de valoare pentru cei din jur. Trebuie să îmbunătățim procesul de predare – învățare – evaluare astfel încât elevii să poată crea și inova; să-și dezvolte gândirea critică și la absolvirea gimnaziului și liceului să dețină competențe relevante pentru continuarea studiilor, iar ulterior și pentru angajarea în câmpul muncii”,  a precizat Liliana Nicolaescu-Onofrei. Totodată, ministrul a vorbit și despre importanța calității instruirii cadrelor didactice în vederea implementării actualelor documente curriculare, astfel încât fiecare cadru didactic să obțină răspunsuri la toate întrebările despre CE și CUM urmează să schimbe în procesul educațional.  

În cadrul sesiunii de formare, participanții, ghidați de experții naționali și echipele de autori-formatori au planificat activitățile de formare pentru formatorii locali, au pregătit strategiile și instrumentele necesare pentru acest proces. 

Începând cu 22 iulie curent, formatorii naționali vor organiza instruirea a 2425 formatori locali, care în luna august vor începe instruirea cadrelor didactice din școli în vederea implementării curriculumului școlar, ediția 2019.

Amintim că la 5 iulie curent, Consiliul Național pentru Curriculum a aprobat 19 curricula pentru treapta gimnazială și 16 curricula pentru treapta liceală, conform Planului-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal în anul de studii 2019-2020.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *