50 de fapte importante pe care ar trebui să le știți despre profesori


Următoarele afirmații sunt generalizate. Deși fiecare afirmație poate să nu fie adevărată pentru fiecare profesor, acestea sunt indicatoare ale gândurilor, sentimentelor și obiceiurilor de lucru ale majorității profesorilor.

 1. Profesorii sunt oameni pasionați cărora le place să facă diferența.
 2. Profesorii nu devin profesori pentru că nu sunt suficient de deștepți pentru a face altceva. Devin profesori pentru că vor să facă diferența în conturarea vieții tinerilor.
 3. Profesorii nu lucrează doar între orele 8:00 și 15:00. cu veri oprite. Cei mai mulți ajung devreme, stau târziu și iau acte acasă. Vara se petrece pregătindu-se pentru anul următor și participă și la oportunități de dezvoltare profesională.
 4. Profesorii sunt frustrați de studenții care au un potențial foarte mare, dar nu vor să depună eforturi necesare pentru a-l maximiza.
 5. Profesorii adoră elevii care vin zilnic la clasă cu o atitudine bună și doresc cu adevărat să învețe.
 6. Profesorii se bucură de colaborare, respectând ideile și cele mai bune practici unul de celălalt și se susțin reciproc.
 7. Profesorii respectă părinții care apreciază educația, înțeleg la ce nivel academic  este copilul lor și susțin ceea ce profesorul face.
 8. Profesorii sunt oameni ca toți. Au viață personală în afara școlii. Au zile groaznice și zile bune. Ei de asemenea fac greșeli.
 9. Profesorii își doresc un director și o administrație care susțin ceea ce fac, oferă sugestii de îmbunătățire și își pun în valoare contribuțiile la școala lor.
 10. Profesorii sunt creativi și originali. Nu există doi profesori care fac lucruri la fel. Chiar și atunci când folosesc ideile unui alt profesor, adesea își pun propriul spin.
 11. Profesorii evoluează continuu. Ei sunt mereu în căutare de căi mai bune de a ajunge la studenții lor.
 12. Profesorii au preferințe. Este posibil să nu iasă și să o spună, dar există acei studenți, din orice motiv, cu care au o legătură firească.
 13. Profesorii devin iritați de părinții care nu înțeleg că educația ar trebui sa fie un parteneriat între ei și profesorii copilului lor.
 14. Profesorii iubesc să țină totul sub control. Urăsc atunci când lucrurile nu merg conform planului.
 15. Profesorii înțeleg că elevii sunt diferiți și își adaptează lecțiile pentru a răspunde acestor nevoi individuale.
 16. Profesorii nu se înțeleg întotdeauna unul cu celălalt. Pot avea conflicte de personalitate sau dezacorduri care alimentează o neplăcere reciprocă, la fel ca în orice profesie.
 17. Profesorii apreciază când sunt apreciați. Le place când elevii sau părinții fac ceva neașteptat pentru a-și arăta aprecierea.
 18. În general, profesorilor nu le place testările standardizate. Ei cred că creează presiuni inutile asupra lor și a elevilor lor.
 19. Profesorii nu devin profesori din cauza plății; înțeleg că de multe ori vor fi neplătiți pentru ceea ce fac.
 20. Profesorilor nu le place când mass-media se concentrează asupra minorității profesorilor care fac greșeli, în loc de majoritatea care se manifestă constant și își fac treaba zilnic.
 21. Profesorii adoră când foștii elevi le spun cât de mult au apreciat ceea ce au făcut pentru ei.
 22. Profesorii urăsc aspectele politice ale educației.
 23. Profesorilor le place să li se ceară contribuții cu privire la deciziile cheie pe care administrația le va lua. Le dă proprietatea în acest proces.
 24. Profesorii nu sunt întotdeauna încântați de ceea ce predau. Există și un anumite teme care nu le place să le predea.
 25. Profesorii doresc cu adevărat tot ce este mai bun pentru toți elevii lor: ei nu vor niciodată să vadă un copil să eșueze.
 26. Profesorii urăsc lucrările de notă. Este o parte necesară a meseriei, dar este extrem de monotonă și consumă mult timp.
 27. Profesorii caută în permanență modalități mai bune pentru a dezvolta orizonturile de cunoștințe a elevilor săi.
 28. Profesorii cheltuiesc adesea banii lor pentru lucrurile de care au nevoie pentru a-și conduce sala de clasă.
 29. Profesorii vor să-i inspire pe ceilalți din jurul lor, începând cu elevii lor, dar și cu părinții, alți profesori și administrația lor.
 30. Profesorii lucrează într-un ciclu nesfârșit. Aceștia muncesc din greu pentru a dezvolta fiecare elev din punctul A în punctul B și apoi să înceapă din nou în anul următor.
 31. Profesorii înțeleg că managementul clasei este o parte din meseria lor, dar adesea este unul dintre lucrurile mai puțin preferate.
 32. Profesorii înțeleg că elevii se confruntă cu situații diferite, uneori provocatoare, acasă și adesea trec deasupra și dincolo pentru a ajuta un elev să facă față acestor situații.
 33. Profesorii adoră să se implice într-o dezvoltare profesională semnificativă și disprețuiesc o dezvoltare profesională consumatoare de timp, uneori fără rost.
 34. Profesorii doresc să fie modele pentru toți elevii lor.
 35. Profesorii doresc ca fiecare copil să aibă succes. Nu le place să eșueze un student sau să ia o decizie care îl va opri din dezvoltare.
 36. Profesorii se bucură de timpul liber. Le oferă timp să reflecte, să reîmprospăteze și să facă schimbări despre care ei cred că vor beneficia elevii lor.
 37. Profesorii simt că nu există niciodată suficient timp într-o zi. Există întotdeauna mai multe lucruri pe care simt că trebuie să le facă.
 38. Profesorilor le-ar plăcea să vadă dimensiunile clasei limitate de la 15 până la 20 de elevi.
 39. Profesorii doresc să mențină o linie deschisă de comunicare între ei și părinții elevilor lor pe tot parcursul anului.
 40. Profesorii înțeleg importanța finanțelor școlare și rolul pe care îl joacă în educație, dar doresc ca banii să nu fie niciodată o problemă.
 41. Profesorii doresc să știe că directorul lor va ține spatele atunci când un părinte sau student face acuzații neacceptate.
 42. Profesorilor nu le place tulburările, dar sunt în general flexibili gata atunci când apar.
 43. Profesorii sunt mai predispuși să accepte și să utilizeze noile tehnologii dacă sunt instruiți în mod corespunzător cu privire la modul de utilizare a acestora.
 44. Profesorii devin frustrați de cei relativ puțini educatori care nu au profesionalism și nu se află în domeniu din motivele corecte.
 45. Profesorilor nu le place când un părinte subminează autoritatea lor, denigrându-i în fața copiilor acasă.
 46. Profesorii sunt compătimiți și simpatici atunci când un student are o experiență tragică.
 47. Profesorii vor să vadă foștii elevi să fie cetățeni productivi, de succes mai târziu în viață.
 48. Profesorii investesc mai mult timp în studenții care se confruntă cu diferite probleme, ca în orice alt grup, pentru a-i aduce la starea egală cu ceilalți.
 49. Profesorii sunt adesea țapi ispășitori pentru eșecul unui elev atunci când, în realitate, este o combinație de factori în afara controlului profesorului care a dus la eșec.
 50. Deseori profesorii își fac griji pentru mulți dintre elevii lor în afara orelor de școală, realizând că nu au întotdeauna cea mai bună viață acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *